3 strandon redeltek el fürdési tilalmat Olaszországban

(Turizmus.com)

Negyven fokos hőséget mérnek Szardínia nyugati partvidékén, miközben az észak-olaszországi Emilia-Romagna tartományban az érkező erős viharok miatt riasztást rendeltek el csütörtöktől. Az Adria-tengerparti strandok közül 23 helyen fürdési tilalmat rendeltek el kólibaktárium fertőzés miatt.

A legnagyobb forróság jelenleg Szardínián van: a sziget nyugati partján található Oristano térségében negyven fokot mértek, pedig ez az ottani nyitott tengerszakaszon ritkaságnak számít. Szardínián szombatig tart a hőség, amelyet gyakori bozóttüzek kísérnek.

A korábban kánikulától szenvedő észak-olaszországi tartományokban visszatértek a nyári viharok és esőzések. Az északkeleti Veneto után csütörtöktől Emilia-Romagnában várnak hirtelen jégesőket. A riasztás péntek éjfélig érvényes.

Az olasz közegészségügyi hatóságok csütörtökig 23 strandon redeltek el fürdési tilalmat az adriai-parti Rimini, Riccione, Cattolica térségében. A tengervízben ugyanis kólibaktériumot (escherichia coli) találtak. A feltételezések szerint a baktériumot a heves esőzések miatt a tengerbe ömlött szennyvíz sodorta magával.

(forrás: MTI)

 

a ‘külföld’ rovat további cikkei