Melyek voltak a tavalyi év legrosszabb hírű éttermei Amerikában? Mely helyeket messze kerülje el, ha a tengerentúlra veti a sors? Mindjárt kiderül.

2018 lesújtó étteremkritikáiból tallózott az eater.com hírportál, negatív válogatásából íme, egy csokorral.

Major Food Group – itt David Chang étteremkritikus csalódott egy nagyot. Los Angeles legismertebb gasztrokritikusa szerint a hely szolgáltatásai messze elmaradnak a nemzetközi elvárásoktól.

Pete Wells, a New York Times étteremkritikusa pedig azon háborgott a legtöbbet egész évben, hogy miért nem lehet egy jó pekingi kacsát enni sehol, egyetlen kínai étteremben sem a városban? Például a Dadong nevű helyről ezt írta:  “Egy pekingi konyhát hirdető helyen az a minimum, hogy jó pekingi kacsát szeretne enni a vendég, márpedig ahol én kóstoltam, ott a hús gyakorlatilag ehetetlen volt, köszönőviszonyban sem volt a roogóssággal, a paradicsom émelyítően édes volt mellette, a ropogós gomba saláta pedig nem volt sem ropogós, és a gomba sem volt egyáltalán különleges, hanem teljesen átlagos.” És mindezért a lefizethetetlen kritikus 98 dollárt fizetett, amiért szintén (joggal) háborog.

Jonathan Gold, a LA Times étteremkritikusa a nagyhírű David Chang Los Angeles-ben tavaly nyitott első étterme ellen fanyalog: “Túl bonyolult a konyhája, szerintem maga sem érti”, mondja Chang Mester legújabb helyéről a szigorú ítész.

Tom Sietsma, a Washington Post kritikusa pedig a La Vie nevű hely miatt kelt ki magából. Ő egyenesen arra kéri olvasóit, hogy messziről kerüljék el a topvendéglátóhelyet, majd nyolc pontban összegzi a La Vie problémáit. Valamint őszintén sajnálja, hogy még olyan alapételeket sem készítenek el jól, mint egy cézár saláta vagy a sült osztriga.

Louie LouieJason Sheehan, a Philadelphia Magazine kritikusa szerint az adott helyen gyakorlatilag mindent rosszul készítenek el. “de az ételnél csak a személyzet hozzállása és a kiszolgálása rosszabb”, fűzi még hozzá velősen. Szerinte óriási kavarodást okoz, hogy az étterem egy olasz hálózat tagja, miközben a személyzet alapvetően spanyol anyanyelvű. A kacsaburgertől pedig annyira kiakadt, hogy szavakba is alig tudta önteni dühét: száraz, rosszul grillezett hús, nyálkás alapanyag – ilyen szavakkal illette a fogást. “Bár sokmindent tudnék még írni a Louie Louie-ről, maradjunk annál, ez simán egy rossz étterem.”

A sort folytathatnánk, mert akad még bőven lesújtó kritikával illetett hely. De azért egy dolog álljon itt végezetül az adott, lepocskondiázott éttermek védelmében: a kritikusok néha nem veszik számba azt, amikor ilyen lesújtó kritikát írnak, hogy mennyit árthatnak az adott étteremnek. Egy-egy ilyen kritika megjelenése után érezhetően megcsappan a forgalom – a tulajdonosok, üzemeltetők csak nehezen tudják visszaszerezni ismét vendégeik bizalmát.

 

 

(forrás: eater.com)

(Napi Turizmus)