A turizmus nagyméretű növekedése teszi szükségessé a beruházások mielőbbi megvalósítását.  A fejlesztések keretén belül új autó parkírozó helyek, illemhelyiségek és campingek fejlesztése és kialakítása a fő cél.

Az új-zélandi kormány bejelentette, hogy 102 millió új-zélandi dollár összegű alapot hoz létre a turizmus infrastruktúrájának fejlesztésére egy másik 76 millió dolláros konzervációs alap mellett a 2017-es évre tervezett büdzsén felül.

Az elkövetkező 4 évben további 100 millió dollár áll majd az idegenforgalom rendelkezésére, amelyet közösen teremtenek elő a helyi önkormányzatok és közösségi szervezetek segítségével – tájékoztatott Sárdi Rezső, Új-Zéland magyarországi tiszteletbeli konzulja.

Ezt az összeget új autó parkírozó helyek, illemhelyiségek és campingek fejlesztésére és kialakításra fordítják. Idegenforgalmi létesítmények létrehozása és gyalogos kiránduló utak kialakítása szintén szerepel a tervek között.

A turizmus nagyméretű növekedése teszi szükségessé a beruházások mielőbbi megvalósítását. Paula Bennett idegenforgalmi miniszter hangsúlyozta, hogy az ágazat első rendű fontossággal bíró igényeit tartották szem előtt amikor a jelentős extra büdzsét jóváhagyták az infrastruktúra fejlesztésére.

(forrás: TurizmusOnline)

 

(Napi Turizmus)